L’exposició de Fernando Lozano inaugura la 3ª temporada d’ArtAMILL

 

 

Arriba la tardor i hem tingut l’honor d’obrir portes amb un artista ben original, peculiar i que d’alguna manera l’hi fa l’ullet al Carles ja que havia estat amic seu, quan els dos varen coincidir a l’escola d’art de Reus. Fernando Lozano. Sorià d’origen però que arriba a Reus als 17 anys quan al seu pare, enginyer de mines allí el destinen. Estudia art a Tarragona, i des de llavors malgrat haver viscut a tantíssims llocs com Breda, Alemanya, a Eslovàquia o la Habana, quan es aquí, se sent a casa seva.

D’actitud distreta, gran observador de la realitat que l’envolta, va alimentant sempre un mon interior ric amb imatges, en desitjos, en experiències paral·leles que ell descriu, com somnis
en les seves creacions. Son pintures que ens suggereixen aquest mon on ell o be ja hi ha estat o hi vol tornar. Mon atraient on si més no potser s’hi veu més feliç pel que hi podria viure. Ha estat guardonat innumerables vegades, no podem dubtar de la tècnica ni del domini de la paleta. Una obra madura, intrigant, plena de capes de contingut subliminal i que ell ha titulat :Llums infinites. Per la inauguració vàrem comptar amb dos convidades d’honor, la Pepa Quinteiro de la Galeria Anquins de Reus i la Hilda Bencomo, del taller Picasso de Barcelona. Ambdues galeries han exposat ampliament l’obra del Fernando i ningú com elles ens en podien parlar amb més afecte i coneixement de la seva llarga trajectòria. La mostra serà oberta fins el 18 d’octubre.

Us hi esperem!

2019-11-11T07:37:49+01:00